Mentoring

Introducció. 

A continuació et presentem un model de coaching individual per a començar o millorar el contingut per a xarxes en valencià. Es pot fer servir com a autoavaluació i procés d'autocoaching o també com a guia de seguiment per a un coach extern que puga donar una visió més objectiva o simplement diversa del procés creatiu i la seua expressió.  La major part d'estos aspectes es fan de manera intuitiva per part de la persona creadora de contingut. Tanmateix si es fan de manera conscient els resultats poden ser més productius o més propers a la intenció i satisfacció de crea el contingut. Potser no vulga un canal ampli però sí un canal dens. La intecionalitat ha d'estar d'acord amb el resultat. En el cas de l'acceleradora el coach acompanyarà a la persona candidata durant tot el procés per assegurar-se que és capaç de fer-lo de manera autònoma en posteriors processos. 

A l'hora d'examinar el procés i el resultat creatiu caldria tindre en compte els següents aspectes: 


Anàlisi DAFO personal. 

Anàlisi del contingut. 

En un procés de coaching per a la creació de contingut audiovisual, l'anàlisi detallada és crucial. A través d'una observació metòdica del contingut i l'aplicació d'estratègies d'optimització, es pot aconseguir un producte final de més alta qualitat que connecte millor amb l'audiència.

Visualizar alguns videos i determinar les possibilitats de millora en els següents aspectes: 
Anàlisi d'estratègia. 

El coaching per a creadors de contingut no es tracta només d'aspectes tècnics, sinó també de la comprensió profunda de la marca personal, l'audiència i el missatge. A través d'un acompanyament efectiu, es pot guiar al creador a establir una presència sòlida i autèntica en línia que ressoni amb el seu públic i aconsegueixi els seus objectius.

Parlar amb la persona creadora de contingut i analitzar els següents aspectes: 

Objectius:

Visió del Canal:

Tema i Sostenibilitat Temàtica:

Detecció de Tendències de Continguts:

Públic Target:

Dades Demogràfiques:

Creació de Marca Personal i Valor Diferencial:

Estil:

Llenguatge:


Analisi de la gestió de la comunitat  

Gestionar eficaçment una comunitat en línia és clau per a qualsevol creador de contingut. Les avaluacions i les estratègies derivades han de ser específiques per a cada individu i basades en les seues necessitats particulars i les de la seua comunitat. A través d'un procés de coaching ben estructurat, es pot guiar al creador a establir una relació més sana, productiva i enriquidora amb els seus seguidors, cosa que repercutirà en el creixement i el compromís del seu canal o plataforma.

Contingut Adaptat a la Comunitat:

Programació i Consistència:

Reconeixement i Valoració de la Comunitat:

Eines i Plataformes de Gestió:

Moderació:

Comunicació i Transparència:

Estratègies d'Engagement:

Crida a l'acció (Call to Action, CTA):

Relació amb la Comunitat:

Quantitat de Followers:

Densitat de les Interaccions:

Gestió de la Dissidència:


Anàlisi de mitjans. 

L'èxit d'un creador de contingut no només es basa en la qualitat del mateix contingut, sinó també en com gestiona i optimitza els recursos i oportunitats disponibles. A través d'un anàlisi exhaustiu d'aquests aspectes, un creador pot establir un pla més clar i efectiu per al creixement i desenvolupament del seu projecte en línia

Recursos Materials:

Recursos Temporals i Ritme de Publicació:

Coneixements:

Recursos Personals:

Quines són les habilitats personals que pot capitalitzar el creador? (ex. habilitats d'escriptura, d'animació, de presentació, etc.)

Anàlisi de Personalitat:

Quins són els punts forts i dèbils de la personalitat del creador? Com aquestes característiques poden influir en el seu estil i la seua interacció amb la comunitat?

Accés a Formació:

Quines oportunitats de formació estan disponibles (cursos en línia, tallers, seminaris)? Com poden ajudar a millorar les habilitats i coneixements del creador?

Algoritme de la Plataforma Base:

Quins són els principis fonamentals de l'algoritme de la plataforma escollida? Quines són les millors pràctiques per optimitzar la visibilitat i l'engagement?

Adequació amb el Públic Target de la Plataforma:

Finançament. 

Quin és el pressupost disponible per invertir en nous recursos, formació o promoció?

Xarxa i Col·laboracions:

Feedback i Anàlisi:

Estratègia de Màrqueting i Promoció:

Incentivació del canal. 

Objectiu: 

Aprofitar l'algoritme de la plataforma principal per potenciar el descobriment i la visibilitat de contingut amb alt potencial viral.

Pas a Pas:


avaluació

L'avaluació d'estratègia general és crucial per a qualsevol creador de contingut. Permet identificar àrees d'oportunitat, reforçar punts forts i plantejar canvis on siga necessari. Regularment revisar i ajustar l'estratègia és la clau per a l'èxit a llarg termini en el món del contingut digital.

1. Rastre Digital:

2. Estadístiques i Anàlisi Qualitativa:

3. Monetització Directa:

4. Monetització Indirecta:

5. Monetització Diferida i Relacional: